23. Maja 2019.

Održano Debatno takmičenje u organizaciji Unije studenata Univerziteta „Džemal Bijedić“

t3

Na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru, već drugu godine zaredom, održano je Debatno takmičenje između studenata i srednjoškolaca, a u organizaciji Unije studenata i uz pokroviteljstvo Grada Mostara.

Na takmičenju su učestvovali učenici iz sedam mostarskih srednjih škola: Gimnazija Mostar, Druga gimnazija, Karađoz-begova medresa, Elektrotehnička škola, Ekonomska škola, Građevinska škola, te Medicinska škola.

Takmičenje, koje je prošlo u fer i takmičarskom duhu, zajednički su otvorili prorektor za nastavu prof. dr. Senad Rahimić, dekanesa Pravnog fakulteta prof. dr. Alena Huseinbegović, predsjednik Unije studenata Džani Pajić i predsjednik Asocijacije studenata Pravnog fakulteta Harun Isić.

U finalu takmičenja, na temu „Studirati u BiH-Da ili ne“, Sudsko vijeće, koga su činili nastavnici sa Pravnog fakulteta kao prvoplasiranu ekipu, a ujedno i pobjednika takmičenja proglasilo je ekipu Elektrotehničke škole koja je branila stav o tome da studenti trebaju ostati i studirati u BiH, dok je drugoplasirana ekipa Karađoz-begove medrese, Za najbolje debatante proglašeni su Ajla Tipura i Dino Emrić.

Nakon proglašenja najboljih učesnika turnira, predstavnicima škola i učesnicima takmičenja uručene su zahvalnice za učešće, a najuspješniji su dobili i novčane nagrade.

Na kraju manifestacije, predstavnici Unije studenata pozvali su srednjoškolce da svoje studije nastave u domovini Bosni i Hercegovini i svom Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru.

(NovaSloboda.ba)

 

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano