PS Flash predstavio Mostar na Gloria Fest Day-u u Velikoj Kladuši

Plesni studio „Flash“ iz Mostara, voditeljice Jasmine Rebac, učestvovao je proteklog vikenda u Velikoj Kladuši na Regionalnom plesnom takmičenju „Gloria Fest Day“, gdje su, pored takmičarskog dijela održane, plesne radionice i posjećene turističke atrakcije.

Mostarski plesači iz plesnog studija „Flash“ bili su jedini predstavnici Mostara na cjelokupnom festivalu, te su sa svoja tri izvođenja oduševili sve prisutne. Plesači su se vratili sa festivala više nego zadovoljni, osvojivši tri zlata – tri prva mjesta, u tri različite kategorije:

Koreografija „Wonderland Party“ –  Show Dance/formacija

Koreografija „Pleme“ – Show dance/produkcija

Koreografija „Egipat“ – Jazz/grupa  

Pored takmičarskog dijela, članovi plesnog studija „Flash“, djeca i omladina, su imali priliku uživati u turističkoj ponudi Velike Kladuše, koja još uvijek nije u potpunosti istražena niti promovisana. Posjećen je poznati Srednjovjekovni Stari grad i Ranč Šiljkovača, koji je poznat kao Ranč za odmor i dušu. Mostarke su imale jedinstvenu priliku uživati u prirodnim ljepotama Velike Kladuše, degustirati domaće eko proizvode i domaći med.

„Iskoristili smo putovanje kroz Bosnu i Hercegovinu i djecu upoznali sa različitim krajevima naše domovine, stoga, ovo proputovanje kroz Bosnu i Hercegovinu nije bilo samo takmičarskog/plesnog karaktera, već i edukativnog. Kroz naša plesna putovanja trudimo se djeci obezbjediti ugodan boravak u različitim dijelovima Bosne i Hercegovine, te organizovati turističko-edukativne sadržaje kroz koje imaju priliku upoznati se sa još uvijek dovoljno neistraženim dijelovima i turističkim potencijalima naše države“, kaže Jasna Rebac, voditeljica PS „Flash“.

Domaći plesni klub SPK Gloria i predsjednica kluba Edina Dizdarević pružili su toplu dobrodošlicu  Plesnom studiju „Flash“.

„Zahvaljujemo se našim domaćinima na gostoprimstvu. Bilo nam je veliko zadovoljstvo predstaviti Mostar na ovom plesnom događaju, te smo ponosni na naše plesače koji su zadatke izveli na visokom nivou, predstavili Mostar i mostarsku plesnu scenu u najboljem mogućem svjetlu. Veliko hvala i našim navijačima, roditeljima i prijateljima, koji su krenuli sa nama da nas podrže“, ističe Jasna Rebac.

(NovaSloboda.ba)