20. Maja 2019.

Akademik Miloš Trifković održao predavanje na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru

Predsjednik Akademije nauka i umjetnosti BiH akademik Miloša Trifkovića gostovao je juče na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru, gdje je, u sklopu predavanja o temi “Stanje i perspektive nauke u Bosni i Hercegovini”, pred gotovo punim amfiteatrom Ekonomskog fakulteta, izložio rezultate temeljite analize trenutnih izazova i problema u oblasti nauke i obrazovanja, ali i istakao mjere koje se mogu preduzeti na osnovu postojećeg stanja.

O ovoj temi važnoj za sadašnjost i budućnost Bosne i Hercegovine i njeno brže uključivanje u evropske tokove, odnosno tokove savremenog razvijenog svijeta, neophodno je kontinuirano razgovarati, kao i promišljati i iznalaziti načine za poboljšanje statusa obrazovanja i nauke.

„Velik današnji odziv javnosti ulijeva nam određenu dozu optimizma da, uprkos brojnim izazovima sa kojima se akademska zajednica u BiH danas suočava, ipak postoji kritična masa proaktivnih pojedinaca koji su svjesni da u znanju, nauci i obrazovanju leži ključ za napredak i opšt boljitak.

Sa ovakvom ohrabrujućom notom, Univerzitet dočekuje obilježavanje 42. godišnjice svog postojanja. Program obilježavanja započinje već sljedeće sedmice i traje do polovine februara 2019. godine, te ovim putem pozivamo zainteresovanu javnost da – za više informacija – u predstojećim danima prate web stranicu http://www.unmo.ba i Facebook stranicu Univerzitet “Džemal Bijedić” u Mostaru – UNMO.”, poručili su sa Univerziteta.

(NovaSloboda.ba)

 

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano