25. Juna 2019.

Akcija “Damask”: SIPA lišila slobode jedno lice

foto 1

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, jutros su, u okviru predmeta kodnog naziva „Damask“, na području opštine Gradačac, po usmenoj naredbi Tužilaštva BiH, lišili slobode jedno lice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo iz člana 202d. stav (2) organizovanje terorističke grupe i p0rotivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama iz člana 162b. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz SIPA-e.

Prilikom realizacije ove akcije, policijski službenici SIPA-e su po usmenoj naredbi Suda Bosne i Hercegovine, izvršili  pretres lica, objekata i pokretnih stvari na jednoj lokaciji koju koristi osumnjičeni. Tom prilikom, pronađena je i privremeno oduzeta određena količina vojne opreme, računari, mobilni telefoni i sim kartice, USB stikovi i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Po okončanju pretresa, u službenim prostorijama SIPA-e  izvršena je kriminalistička obrada nad licem lišenim slobode, koje će u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH na dalje postupanje.

M. N.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano