19. Januara 2019.

Akcija darivanja Vijeća mladih Grada Mostara

Vijeće mladih Grada Mostara ovu sedmicu obilježilo je humanitarnom akcijom darivanja. Kako nam kažu, neutrošena sredstva koja su im ostala iz tekuće godine odlučili su donirati kroz prehrambene namirnice i poklon pakete najugroženijim građanima Mostara.

Tako su u srijedu posjetili Osnovnu školu za djecu s posebnim potrebama u Mostaru, kojima su donirali stoni tenis, za rekreaciju učenika ove škole.

U četvrtak je Odbor za socijalnu zaštitu organizovao šetajuću prodaju kolačića po cijelom gradu, te skupili dodatna sredstva za akciju.

U petak su članovi Vijeća mladih Grada Mostara otišli su u nabavku namirnica, te iste u toku dana donirali Pučkoj i Narodnoj kuhinji, Ustanovi dječiji dom “Egipatsko selo”, Ros Rosalesu, te štićenicima Udruženja Sunce.

“Željeli smo naše aktivnosti u ove pretpraznične dane posvetiti najugroženijim građanima našeg Grada, jer je ovo vrijeme poklona. Immo skromne izvore finansiranja, ali smo htjeli koliko god možemo, taman simbolično, pomoći onima koji su napotrebitiji u našem Gradu. Želimo poslati poruku svim građanima, da pomognu svojim bližnjima, onima kojima je teško, jer je malo potrebno da nekoga učinite sretnim”, rekao je predsjednik Vijeća mladih Grada Mostara Ivo Čarapina, te se posebno zahvalio svim članovima i volonterima koji su pomogli u ovoj akciji i učinili dobro djelo za svoju zajednicu.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano