23. Juna 2018.

Akcija„Povratnik“: Uhapšen Srđan Krndija, zaplijenjenoo više od 2 kg heroina

1503391436-pronađeno-660-grama-čistog-heroina-i-oko-dva-kilograma-smjese-za-miksanje-koja-sadrži-heroin

Provodeći nastavak aktivnosti u akciji kodnog naziva „Povratnik“, usmjereno na otkrivanje i procesuiranje organiziranih sturktura narko-kriminala koje djeluju u Brčkom i diljem BiH, policijski službenici SIPA i Policije Brčko distrikta su po nalogu TužilaštvaBiH lišili slobode osumnjičenog Srđana Krndiju, rođenog 1990. godine u Banja Luci, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Takođe, operativnim radom i istražnim aktivnostima, došlo se do saznanja o mogućim lokacijama na kojima se skriva veća količina opojne droge, te su izvršeni dodatni pretresi u kojima je otkrivena količina od više od 2 kilograma opojne droge heroin, čija vrijednost na ilegalnom narko-tržištu, dostiže cijenu od oko 100.000 KM i što je jedna od najvećih zaplijena heriona u BiH u proteklom periodu.

Akcija „Povratnik“, usmjerena je na borbu protiv organizovanog narko-kriminala u BiH, čiji pripadnici su vršili međunarodno krijumčarenje opojnih droga u BiH, te dalju distribuciju narkotika na ilegalnom narko-tržištu prema BiH i inozemstvu.

U okviru akcije ostvarena je značajna saradnja sa partnerskim institucijama Republike Srbije.

Istražne aktivnosti nastavljaju se dalje, a osobe pod istragom osumnjičene su za krivična djela organizovanog kriminala i neovlaštenog prometa opojnim drogama.

M. N.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano