17. Juna 2019.

Aliji Delimustafiću i Lejli Cerić određen tromjesečni pritvor

alija-delimustafic-hapsenje-2

Nakon što je Vrhovni sud Federacije BiH uvažio žalbu Tužilaštva Kantona Sarajevo, Kantonalni sud Sarajevo je ponovo odredio pritvor osumnjičenima Aliji Delimustafiću i Lejli Cerić u trajanju od tri mjeseca, ili do nove odluke Suda, potvrđeno je Feni u Tužilaštvu KS.

Iz Tužilaštva navode da postoji osnovana sumnja da su Alija Delimustafić, Lejla Cerić i Suada Hadžić počinili krivična djela koja im se stavljaju na teret, te da postoje posebni pritvorski razlozi za Delimustafića i Cerić.

Delimustafić i ostali, osumnjičeni su u predmetu kodnog naziva „Pravda“, a terete se za  organizovani kriminal u vezi sa zloupotrebom položaja, povredom zakona od sudije, pranjem novca i prevarom.

Konkretno, akteri ovog slučaja dovode se u vezu s malverzacijama, odnosno nezakonitom prodajom i knjiženjem nekretnina.

Kantonalno tužilaštvo Sarajevo je istražne radnje u ovom predmetu provodilo u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminaliteta Hrvatske (USKOK), te u saradnji s Upravom za organizovani i teški kriminal MUP-a RS-a, pri čemu je asistenciju pružila i Obavještajno-sigurnosna agencija BiH (OSA BiH).

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano