26. Maja 2019.

Arijana Tirak, reprezentativka BiH u umjetničkom klizanju, na pripremama u Njemačkoj

arijana_tirak

Arijana Tirak, reprezentativka Bosne i Hercegovine u umjetničkom klizanju, početkom maja ove godine, uz podršku Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine, odlazi na pripreme u Mittenwald (Njemačka), gdje će pod rukovodstvom svog trenera Ursule Koll raditi na ledu sa akcentom na tehniku skokova.

Arijana je nakon završetka međunarodnog takmičenja „Sarajevo Open 2016“, koje je održano u Zetri u februaru, kada je u konkurenciji svjetske prvakinje osvojila bronzanu medalju uz izvanredan nastup, nastavila sa intenzivnim treninzima na suhom na poboljšanju snage.

Ovaj kamp u Njemačkoj, na kome učestvuju najbolji klizači iz Austrije i Njemačke, je i početak intenzivnih priprema naše najbolje klizačice za narednu klizačku sezonu koja počinje prvog jula.

„U klizačkoj sezoni 2016/17, Savez od Arijane očekuje da nastavi sa profesionalnim radom i osvoji dovoljan broj tehničkih bodova, neophodnih da bi u 2017. godini mogla nastupiti na Evropskom i Svjetskom prvenstvu, koja su ujedno i kvalifikaciona za odlazak na ZOI 2018.“, kaže Zikrija Đonko, predsjednik Saveza klizačkih sportova BiH.

  1. K.

(Novasloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano