26. Maja 2019.

Avionima Boing zabranjeni letovi u Srbiji i Kosovu

1791647_epa02_ls

Avionima Boing 737-8 MAX i 737-9 MAX zabranjeni su polijetanje i slijetanje u Srbiji i prelijetanje vazdušnog prostora zemlje, saopštio je Direktorat za civilno vazduhoplovstvo te zemlje.

Imajući u vidu bezbjedonosnu direktivu Evropske agencije za bezbjednost vazdušnog saobraćaja – EASA, Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije donio je hitno obavještenje kojim se zabranjuje korištenjeaviona tipa Boing model 737-8 MAX i 737-9 MAX za polijetanje i slijetanje na aerodrome u Srbiji, kao i za prelete u vazdušnom prostoru Srbije,  navedeno je u saopštenju.

Direktiva Evropske agencije je uslijedila poslije pada Boingovog aviona u Etiopiji modela Boing 737-8, kada je poginulo 157 putnika i članova posade.

Iz Direktorata za civilno vazduhoplovstvo Srbije naveli su i da u registru aviona u Srbiji nisu upisani spomenuti modeli aviona.

Letovi ovih aviona privremeno su zabranjeni i nad vazdušnim prostorom Kosova. Iz nadležne agencije navode da je razlog zabrane istraga koja se vodi u vezi sa opremom tih tipova aviona, prenosi RTCG.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano