22. Aprila 2019.

Avionska bomba iz Drugog svjetskog rata biće u četvrtak transportovana iz Jasenice prema Bijeloj

3104db61-bomba-800x445

Na području naselja Jasenica – Urbanovo područje Grada Mostara, pronađena je neeksplodirana avionska bomba iz Drugog svjetskog rata.

Federalna uprava civilne zaštite, nadležna za humanitarno deminiranje i uništavanje mina i neeksplodiranih ubojnih sredstava, planira 5. decembra u 14sati, izvršiti utovar neeksplodirane avionske bombe.

„Obavještava se stanovništvo s području naselja Jasenica – Urbanovo da preduzmu bezbjedonosne mjere, koje podrazumijevaju da se u tom vremenu uklone sva parkirana vozila u okolini bombe u radijusu od 150 metara, te da  stanovništvo bude u kućama i odmaknu se od prozora u radijusu od minimum 500 metara“, saopšteno je Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNK-a.

U četvrtak, 6. decembra, u 05.00 sati, izvršiće se transport neeksplodirane avionske bombe rutom: Jasenica-most Blaževica, te po izlasku na magistralni put M17, istim u pravcu Bijela.

„Obavještava  se stanovništvo da će se na navedenoj ruti transporta avionske bombe, od strane nadležnih institucija, preduzeti određene  bezbjedonosne mjere fizičkog osiguranja transporta“, navodi se u saopštenju Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNK-a.

(NovaSloboda.ba)

 

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano