21. Februara 2019.

B-Stars među nagrađenim izvođačima „Lino festa 2018.“

Na šesnaestom festivalu dječije pjesme „Lino-Fest 2018.“, koji je juče održan u Domu mladih Skenderija, nastupilo je 16 izvođača iz BiH i regije, koji su izvelio nove autorske dječije pjesme eminentnih autora.

Kao jedini predstavnici grada Mostara ,nastupila je vokalno plesna grupa B-Stars, koja dolazi iz plesnog studija B-Dance.

B-Starsice su izvele svoju autorsku pjesmu, koja nosi naziv „Zapleši s nama“, te su  svojim jedinstvenim spojem pjesme i plesa koga predstavljaju na sceni  zasluženo osvojile nagradu za najbolji scenski nastup. Vesela pjesma, koja sve poziva na ples, djelo je voditeljice grupe Željke Zovko, koja je zaslužena za stihove i muziku, a aranžman potpisuje producentski dvojac Unanimo.

Grupu čini osam talentovanih djevojčica uzrasta od 8 do 14 godina: Petra Glibo, Nora Čović, Lucija Ramljak, Sara Krtalić, Laura Naletlić, Mia Delić, Iva Bošnjak i Martina Petković.

Djevojčice su sa istoimenom pjesmom nastupile i na Malim Melodijama Mostara, gdje su osvojile 2. nagradu žirija. Trenutno se spremaju za festival Mali Split, na kome će izvesti svoju novu pjesmu, koja nosi naziv „Nasilju kaži NE“, a uskoro ih očekuje i snimanje video spota.

Inače, vokalno plesna grupa B-Stars zamišljena je na način da se muzički program ostvaruje kroz nove autorske dječje pjesme, njegujući pri tome dječju muzičku i scensku kreativnost, kao i muzičku pedagogiju, kako bi popularisali muzičku umjetnost kroz pjevanje i ples. Njenim osnivanjem, pokrenut je prvi takav program ne samo u Mostaru, nego na području cijele Bosne i Hercegovine. Do sada su snimili nekoliko autorskih pjesma, a zahvaljujući jedinstvenom spoju pjesme i plesa koju grupa predstavljaju na sceni osvojili su i brojne nagrade na dječjim muzičkim festivalima.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano