22. Aprila 2019.

Balet Mostar Arabesque s uspjehom se vratila s Dance World Cupa u Španiji

Mostarska djeca iz Balet Mostar Arabesque vratili su se s odličnim rezultatima, koje su ostvarili na plesnom takmičenju Dance World Cup 2018., koje se održavalo, od 22. do 30. juna, u španskom primorskom gradu Sidges.

Tridesetoro djece, u dobi od 5 do 15 godina, takmičilo se u različitim kategorijama klasičnog baleta, nacionalnog, modernog i savremenog plesa. Balet Mostar Arabesque izborio je plasman u finale DWC-a sa 4 grupne koreografije, jedan trio, dvije duo i pet solo koreografija.

“Prošle godine smo prvi put učestvovali u finalu na DWC-u sa 12.oro djece i rekla sam da ćemo sljedeće godine pauzirati ili otići sa dvije balerine. Međutim, iako i ove godine nemamo ozbiljniju podršku države, imamo djecu podržanu najprije od svojih roditelja, koja žele svijetu da pokažu to što su naučila”, izjavila je Arleta Ćehić, direktorica Balet Mostar Arabesque.

Dodala je kako je ponosna rezultatima, posebno jer su u uzlaznoj putanji.

“Sve i da nećemo, moramo biti zadovoljni uzlaznom linijom našeg dijagrama, jer mi smo, nažalost, siromašna zemlja po pitanju ulaganja u kulturu i umjetnost, i tek kad iziđete u svijet opet osvježite znanje o ulaganju drugih zemalja u njihovu djecu”, kazala je Čehić.

Baletska škola Arabesque djeluje već 13 godina u Mostaru.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano