24. Marta 2019.

Bešlić na Međunarodnom simpoziju o inkluziji djece s poteškoćama u razvoju

Ljubo Bešlić Gradonačelnik Mostara 2018

U organizaciji dječjih vrtića „Sunčani most“ iz Mostara i Livna, te austrijske socijalne neprofitne organizacije „Diakoniewerk“, u Mostaru je danas počeo s radom Treći međunarodni simpozij „Izazovi inkluzije djece s poteškoćama u razvoju u predškolskim ustanovama i školama“.

Cilj simpozija je, istaknuto je na otvaranju, predstaviti pozitivne primjere inkluzije u obrazovanju, te ukazati na važnost dobre saradnje između vrtića i škola, kako bi se djeci s poteškoćama u razvoju omogućio normalan tok obrazovanja, ali i mogućnosti u kasnijem, radnom životu.

„Htjeli smo objediniti različite stavove, kako bismo ukazali na izazove u inkluziji s kojima se susreću i djeca i njihovi roditelji, ali i nastavni kadar“, kazala je direktorica dječjeg vrtića „Sunčani most“ Mostar Biljana Čelan.

Čestitke povodom 15 godina rada vrtića uputio je gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, istakavši kako je „Sunčani most“ puno dobrog za svu djecu koja su prošla kroz vrtić.

„Jer, vi ste kao i Grad Mostar, poštujete i uvažavate različitost u svakom smislu i stoga sam radostan da se ovakav međunarodni simpozij održava upravo u vašoj organizaciji, a da Grad Mostar može biti pokrovitelj“, kazao je on i  svima koji dolaze izvan Mostara zaželio ugodan boravak, uspjeh ovog simpozija, te da njegovi rezultati budu na korist onih koji najviše trebaju našu pozornost, a to su djeca i napose ona koja imaju poteškoća u razvoju.

Voditelj odjela za međunarodne projekte „Diakoniewerk“Gerhard Winkler posebno je pozitivnim istakao činjenicu da su inkluzivni vrtići “Sunčani most”, koji djeluju u Mostaru i Livnu, multietnički.

Simpozij je organizovan u povodu 15 godina rada dječjeg vrtića „Sunčani most“ u Mostaru, koji se zauzima za inkluziju i multietničku saradnju u predškolskom obrazovanju, a od 2016. godine tom pristupu pridružio se i „Sunčani most II“, dječji vrtić iz Livna.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano