23. Maja 2019.

Bešlić primio Jonathana Moorea, novog šefa Misije OSCE-a u BiH

Bešlić Moor 18.9 2014.jpg A.jpg Knjiga

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić primio je danas u svom Uredu u nastupni posjetu novog šefa Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, ambasadora Jonathana Moorea.

Tokom susreta, gradonačelnik Bešlić upoznao je ambasadora Moorea s političkim prilikama, posebno s teškoćama u funkcionisanju grada, u svijetlu činjenice da u Mostaru ne funkcioniše zakonodavna vlast.

Takođe, bilo je riječi i o posljedicama, koje su po grad i gradsku imovinu imali nasilni i rušilački protesti od 7. februaraove godine. Stoga je gradonačelnik Bešlić iskoristio priliku da od ambasadora Moorea zatraži pomoć od OSCE-a za obnovu Centra za usluge građanima, koji je bio smješten u zgradi Gradske uprave u Cernici, koja je, takođe, spaljena tokom rušilačkih protesta.

Gradonačelnik je ukazao, i iz godine u godinu, sve lošiji položaj opština i gradova, kada je u pitanju raspodjela prihoda od PDV-a, jer se on stalno smanjuje na njihovu štetu.

Ambasador Moore i gradonačelnik Bešlić razgovarali su i o obrazovanju, a gradonačelnik Bešlić je zamolio pomoć Misije OSCE-a u poboljšanju uslova kada su u pitanju školski objekti.

Gradonačelnik je ovom prlikom ambasadoru uručio monografiju „Mostar u slici i riječi“.

A. P.
(Novasloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano