24. Juna 2019.

Bešlić upoznao delegaciju britanskog parlamenta sa situacijom u Mostaru

bty

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić primio je danas u Gradskoj vijećnici članove delegacije britanskog parlamenta u Interparlamentarnoj uniji (IPU).

Članovi delegacije, koju je predvodio predsjedavajući delegacije britanskog parlamenta u IPU Nigel Evans, interesovali su se za političke prilike u gradu, proces obnove, funkcionisanje grada, a o čemu ih je gradonačelnik Bešlić podrobno informisao.

Bešlić je goste iz Britanije upoznao s činjenicom kako Mostar nije imao lokalne izbore, kao i o pregovorima koje vode parlamentarne stranke, a na tragu provođenja Odluke Ustavnog suda BiH. Naglasio je kako su se tokom brojnih stranačkih razgovora  iskristalisala dva prijedloga, oko kojih se slažu, te da bi se mogao postići dogovor.

Evans je zahvalio u ime svojih kolega na informacijama koje je dobio od gradonačelnika Bešlića i na njegovoj iskazanoj želji i opredjeljenju da se u Mostaru  dogode svi demokratski pozitivni procesi i da se privredno ojača grad u što skorijoj budućnosti.

Evans je poručio kako se ratna prošlost treba ostaviti i graditi budućnost, a da u tome treba cijela zajednica zdušno raditi.

Kao jednu od mogućnosti istakao je turizam i poručio kako će svoje pozitivne utiske i postignuća koja su napravljena na tom polju prenijeti i da se može očekivati uskoro sve više britanskih turista u Mostaru i Hercegovini, saopšteno je iz Ureda za odnose s javnošću Gradske uprave Mostar.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano