21. Marta 2019.

Bešlić za sutra najavio probno puštanje u rad kolektora: "EK i švedski ambasador mogu odahnuti!"

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić kazao je u utorak novinarima u Mostaru kako će sutra, 20. juna, probno pustiti u rad postrojenje za tretman otpadnih voda, poručivši kako “Evropska komisija i švedski ambasador u BiH Anders Hagelberg mogu odahnuti”.

“Ukoliko ta proba prođe onako kako očekujemo, onda ćemo za 10.ak dana imati svečanu ceremoniju puštanja otpadnih voda na pročistač”, istakao je Bešlić.

Po njegovim riječima, ovih su dana rješavani problemi koji su se nagomilali od početka rada oko pročistača.

“Na ovom smo projektu radili mnogo i naporno. Imali smo poteškoća svake vrste, ali nadam se da ćemo za vrlo kratko vrijeme reći da je to sve iza nas, i da će Mostar imati pročišćenu vodu koju će odlagati u Neretvu”, istakao je mostarski gradonačelnik.

Što se tiče lijevoobalnih kolektora Bešlić ističe kako su zbog turističke sezone prekinuti radovi u Titovoj ulici, ali da se nastavlja s kopanjem mikrotunela ispod Neretve tzv. sifona koji će povezati lijevu i desnu obalu, tako da će se i to, do kraja godine, u najvećoj mjeri privesti kraju.

Naime, nepuštanje mostarskih kolektora u pogon, po riječima švedskog ambasadora u BiH, jako je frustrirajuće za švedske porezne obveznike, koji su do sada u ovaj projekt uložili 16 miliona maraka.

Švedski ambasador ranije je izjavio kako radovi kasne, te da su se kolektori već mogli pustiti u pogon.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano