17. Juna 2019.

Bestseller ''Ključ besmrtnosti'' Harija Slipičevića promovisan u Beogradu

naslovnica

Bosanskohercegovački bestseller ”Ključ besmrtnosti”, autora Harija Slipičevića, rođenog Mostarca, promovisan je u Beogradu.

Sala Akademije 28 bila je mala da primi sve zainteresovane za predstavljanje misterioznog romana, koji je u kratkom periodu postao najprodavanija knjiga u Bosni i Hercegovini. Među brojnom publikom bila je i poznata glumica, slikarka i autorica Eva Ras, koja nije krila oduševljenje Slipičevićevim romanom. Veče je obogatila prekrasna izvedba humoristične predstave u izvedbi društva Ladies Eindhoven.

Sav prihod od prodaje knjige i karata od predstave, preko Fondacije Slipičević, doniran je humanitarnoj fondaciji ”Podrži život”, koju je pokrenuo poznati glumac Sergej Trifunović.

Nakon brze rasprodaje prvog izdanja romana ”Ključ besmrtnosti”, drugo izdanje je pri kraju, a u pripremi je i nešto novo, rezultati pregovora sa nekoliko velikih izdavačkih kuća su urodili prvim plodovima, o čemu će javnost biti naknadno obaviještena.

”Bila je prekrasna noć u Beogradu. Zahvaljujem se svim prisutnima što su dolaskom uljepšali promociju mog romana. Zahvaljujem se i divnoj ekipi Ladies Eindhoven. Drago mi je da moj roman nastavlja stizati do čitalaca”, poručio je autor romana, Hari Slipičević.

”Ključ besmrtnosti” je prvi roman mostarskog pisca sa holandskom adresom, Harija Slipičevića. Napeta priča romana ”Ključ besmrtnosti”, koja vodi čitaoce kroz savremenu potragu za Knjigom Mrtvih, drevnim zapisom koji je pod zaštitom moćnog klana Ptolomejevića. Kroz splet istorijskih misterija, legendi, akcije i intrige, za Knjigom tragaju tajna društva, policijske agencije i vlade modernih država. u priču se na svoj 33. rođendan upliće Mac Lewit, naučnik i boem, dvojnik egipatskog boga Ozirisa, prvog čuvara Knjige Mrtvih.

(NovaSloboda.ba)

 

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano