25. Juna 2019.

Bestseller ''Ključ besmrtnosti'' Harija Slipičevića promovisan u Eindhovenu

naslovna

Bosanskohercegovački bestseller ”Ključ besmrtnosti”, autora Harija Slipičevića promovisan je u Holandiji, u gradu Eindhovenu. Sala Unitas bila je tijesna da primi sve zainteresovane za roman, koji je u kratkom vremenu pretekao Dena Browna u prodaji i nekoliko mjeseci zaredom bio najprodavaniji naslov na online platformi za prodaju knjiga Knjiga.ba.

Pored autora, promotorke su bile Berka Nezić i Mirsada Hadžiegrić, dok je za muzički dio promocije bio odgovoran trojac Dalida Ibrić, Adnan Jaganjac i Điđi Jankelić.

Prvo izdanje romana ”Ključ besmrtnosti” rasprodano je nekoliko mjeseci od objavljivanja, čime je Slipičevićev roman u kratkom roku postao bestseller. Interes za ovaj roman prevazišao je granice Bosne i Hercegovine, ali i regiona.

Autor je trenutno u pregovorima s nekoliko velikih izdavačkih kuća iz inostranstva. Ipak, Hariju Slipičeviću je najvažnije da roman dolazi do čitalaca.

”U gradu svjetlosti Eindhovenu bila je prekrasna noć! Zahvaljujem se svim prisutnima što su uljepšali promociju mog romana. Drago mi je da su čitaoci prepoznali roman kao vrijedan i da je priča o drevnim misterijama i dalje tražena”, poručio je Slipičević.                 

”Ključ besmrtnosti” je prvi roman mostarskog pisca sa holandskom adresom, Harija Slipičevića. Objavljen je u izdavačkoj kući Rabic.

Napeta priča romana ”Ključ besmrtnosti” vodi čitaoce kroz savremenu potragu za Knjigom Mrtvih, drevnim zapisom, koji je pod zaštitom moćnog klana Ptolomejevića. Kroz splet istorijskih misterija, legendi, akcije i intrige, za Knjigom tragaju tajna društva, policijske agencije i vlade modernih država. U priču se, na svoj 33. rođendan, upliće Mac Lewit, naučnik i boem, dvojnik egipatskog boga Ozirisa, prvog čuvara Knjige Mrtvih.

(NovaSloboda.ba)

 

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano