19. Jula 2019.

Bh. blok ostaje opozicija na federalnom i državnom nivou

sdp

Bh. blok ostaje opozicija na federalnom i državnom nivou, zaključeno je na današnjem sastanku lidera Bosanskohercegovačkog bloka – Nermina Nikšića, Željka Komšića i Predraga Kojovića, a na kojem je bilo riječi o tome da li će SDP, DF i Naša stranka krenuti u pregovore o formiranju vlasti sa SDA, HDZ-om i SNSD-om.

“Donijeli smo odluku da ostajemo opozicija na federalnom i državnom nivou”, rekao je predsjednik SDP-a Nermin Nikšić.

Predsjedink DF-a Željko Komšić je poručio kako je odluka donesena u ime očuvanja Bh. bloka.

“Bitno nam je da Bh. blok u ovom sastavu, ili u nekom širem, u narednom periodu zajedno nastupi na lokalnim i opštim izborima, ali naš stav je da smo opozicija”, istakao je Komšić.

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović naveo je da je Bh. blok danas donio odluku da na federalnom i državnom nivou “kaže ‘ne’ nacionalnim strankama”.

“Hoćemo da gradimo novu Bosnu i Hercegovinu i da kreiramo platformu koja će postati prihvatljiva svim njenim građanima koji nisu nacionalisti i koji misle da ova zemlja jedino može nastaviti ako je multietnična i uređena po evropskim standardima”, kazao je Kojović.

Dodao je da vjeruje da na narednim izborima bh. blok može okupiti dovoljan broj ljudi “kako ne bi ponovi bili u dilemi oko pravljenja vlasti s nacionalistima”.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano