26. Maja 2019.

BH Telecom i ove godine sponzor "Mostarskog ljeta"

Ovogodišnja međunarodna kulturno-turistička manifestacija “Mostarsko ljeto” počinje 23. juna i traje  do 19. avgusta. Među sponzorima i ove godine je BH Telecom, koji treću godinu zaredom sponzoriše ovu manifestaciju prepoznatu među širom društvenom zajednicom.

Kao i prethodnih godina tako i ove, učesnici su umjetnici ne samo iz Mostara i BiH, nego i iz zemalja Evrope i svijeta. Pripremljen je program s više od 40 različitih sadržaja, uključujući brojne predstave, koncerte, izložbe i naučne skupove, koji će zasigurno okupiti veliki broj interesanata. Festival Mostarsko ljeto na ovaj način ispunjava svoju osnovnu funkciju, a to je jačanja i obogaćivanja kulturnog života u Mostaru i Bosni i Hercegovini.

BH Telecom kao društveno odgovorna kompanija pomaže veliki broj sportskih, kulturnih i ostalih događaja, te je i ugovor sa Centrom za kulturu u Mostaru potpisan u cilju unaprijeđenja pomenute manifestacije, koja zasigurno doprinosi jačanju kulturne i turističke perspektive u Bosni i Hercegovini.

Ugovor su potpisali direktor BH Telecoma Direkcije Mostar mr. Adil Šuta i direktor Centra za kulturu Senad Suljić.

”Manifestacija je internacionalnog karaktera i, samim tim, značajna ne samo za Mostar, nego i za cijelu državu, regiju, pa i šire, a na naše veliko zadovoljstvo izazvala je veoma pozitivne reakcije naših građana, kao i turista, koji u sve većem broju posjećuju naš grad”, kazao je Suljić.

Inače, generalni sponzor ovogodišnjeg “Mostarskog ljeta” je Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta HNK-a.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano