17. Juna 2019.

BHANSA 5. decembra 2019. godine preuzima kontrolu cjelokupnog vazdušnog prostora BiH

bhansa_brisel

Direktor Agencije za pružanje usluga u vazdušnom saobraćaju (BHANSA) Davorin Primorac potvrdio je da će 5. decembra iduće godine BHANSA preuzeti kontrolu cjelokupnog vazdušnog  prostora Bosne i Hercegovine.

“Imajući u vidu sve aktivnosti koje su preduzete i koje se trenutno preduzimaju, danas možemo govoriti o 5. decembruiduće godine kao preciznom roku za potpuno preuzimanje kontrole u vazdušnom prostoru BiH, kazao je Primorac.

On je nedavno u Bruxellesu, zajedno s ministrom saobraćaja i transporta BiH Ismirom Juskom, razgovarao s generalnim direktorom EUROCONTROL-a Eamonnom Brennanom. Tom prilikom su predstavljene aktivnosti koje se preduzimaju na realizaciji Strategije upravljanja vazdušnim saobraćajem u Bosni i Hercegovini, kao i aktivnosti iz druge faze projekta koji se na to odnosi.

Primorac je i na tom sastanku predstavio trenutni status i plan aktivnosti BHANSA-e. Uz pohvale za ono što je do sada urađeno na provođenju najvažnijeg projekta iz nadležnosti BHANSA-e, Brennan je pružio punu podršku EUROCONTROL-a planiranim aktivnostima BHANSA-e, kako bi do predviđenog datuma iduće godine u cijelosti preuzeli kontrolu cjelokupnog vazdušnog prostora BiH.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano