19. Januara 2019.

Biciklijada Djedova Božićnjaka/Mrazova po šesti put u Mostaru

biciklijadabozic

U povodu božićnih i novogodišnjih praznika, Biciklistički klub Mostar, u saradnji s Udruženjem za promociju biciklizma “Hercegovina Bike”, u subotu, 23. decembra, s početkom u 12 sati, organizujr Šestu biciklijadu Djedova Božićnjaka/Mrazova.

Start i završetak biciklijade je ispred Zimskog grada, a vozit će se krug po cijelom gradu.

Kao i proteklih godina, Djedovi Božićnjaci/Mrazovi najmlađim će građanima Mostara, koji se zateknu na ulicama, dijeliti slatkiše i prigodne darove.

“Želja nam je da, kao i prethodnih godina, unesemo malo praznične atmosfere pred nadolazeće praznike”, izjavio je predsjednik BK Mostara Toni Zorić, dodavši kako je ova biciklijada jedna od najdražih u godini i da je svi željno iščekuju.

Goran Prskalo iz Udruženja ”Hercegovina Bike” pozvao je sve građane da se pridruže biciklijadi, koja bi ove godine trebala biti brojnija nego prethodnih.

“U biciklijadi mogu učestvovati svi koji se obuku u Djeda Božićnjaka/Mraza, ili barem na glavu stave crvenu kapu”, kazao je Prskalo, dodavši kako će učesnici biciklijade po povratku u Zimski grad biti počašćeni pićem i grickalicama.

Ruta biciklijade: Zimski grad, zgrada Projektant, ulica kralja Tomislava, zgrada Spajalica, Rondo, Šetalište, Španjski trg, Bulevar narodne revolucije, most Hasana Brkića, ulica maršala Tita, Carinski most, hotel “Ero”, ulica Ante Starčevića, vrh Avenije, ulica kralja Tomislava, zgrada Projektant, Zimski grad.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano