27. Maja 2019.

BiH zastupljena na najvećem sajmu turizma u Norveškoj

140119_Oslo

Na ovogodišnjem sajmu turizma Reiselivsmessen, koji se održava u Oslu i koji važi za najveću manifestaciju takve vrste u Norveškoj, zastupljena je i bosanskohercegovačka firma „Sarajevo Funky Tours“.

“Izuzetno je važno za Bosnu i Hercegovinu da se naše firme pojavljuju na ovakvim i sličnim sajmovima. Norvežani su poznati kao strastveni ljubitelji turizma i putovanja, a ljepote BiH i ono što mi imamo ponuditi još je nepoznato široj norveškoj javnosti. Pogotovo aspekt cijena koje nudimo i prirodne ljepote treba kroz ovakve privredne manifestacije predstaviti Norvežanima. Mi smo sa našim norveškim prijateljima na najbolji način nastojali i nadam se uspjeli da opravdamo ukazanu priliku za prezentaciju bh. turističke ponude sa željom da nas posjeti što veći broj skandinavskih turista”, izjavio je ambasador BiH u Norveškoj Nedim Makarević.

Dodaje da bi se sa „Sarajevo Funky Tours“ mogli dodatno fokusirati na školske i studentske ekskurzije, kao i na kongresni turizam skandinavskih firmi koje bi slale svoje ljude u BiH.

“Sa ubrzanim razvojem turizma početkom prošle decenije, ‘Sarajevo Funky Tours’ se pojavila kao ideja koja je za cilj imala da asistira turistima u želji da bolje i kvalitetnije istraže Sarajevo i BiH kao destinaciju, te da razbijemo predrasude o našoj zemlji”, kaže Skender Hatibović, vlasnik  i direktor firme „Sarajevo Funky Tours“.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano