19. Juna 2019.

Bombaši na aerodromu u Bruxellesu su braća i povezani su s terorizmom u Parizu

brussels-attacks-suspects

Dvojica bombaša samoubica odgovornih za terorističke napade na briselskom aerodromu su braća Khaild i Brahim el-Bakraoui.

Belgijska televizija RTBF tvrdi kako su obojica od prije poznati policiji, a kako javlja Guardian, policija je za njima već tragala zbog sumnje da su povezani s napadima u Parizu.

Khalid el-Bakraoui navodno je koristio lažno ime kako bi iznajmio stan u briselskoj četvrti Forest, gdje je policija pronašla otisak prsta Salaha Abdeslama, glavnog osumnjičenog za napade u Parizu.

Na snimku sa bezbjedonosnih kamera na briselskom aerodromu, vide se trojica muškaraca kako guraju kolica za prtljag. Braća el-Bakraoui odjevena su u crno i na lijevoj ruci imaju rukavicu, u kojoj je vjerovatno detonator za eksploziv, koji se nalazio u koferima ispred njih.

Treći muškarac u bijeloj jakni i sa šeširom na glavi je 24.godišnji  Najimu Laachraoui, koji je u bijegu i za njim se aktivno traga. Osumnjičen je da je  napravio eksplozive, koji su korišteni tokom terorističkog napada u Parizu.

Trojica osumnjičenih stigla su taksijem na aerodrom s bombama u koferu.

„Stigli su taksijem s koferima, u kojima su bile bombe. Kofere su stavili na kolica. Prve dvije bombe su eksplodirale“, izjavio je gradonačelnik Zaventema Francis Vermeiren, prenose belgijski mediji.

„Treći je, takođe, stavio kofer na kolica, ali mora da se uspaničio, bomba nije eksplodirala“, dodao je Vermeiren.

Na snimkama bezbjedonosnih kamera vidi se kako se jedan od osumnjičenih udaljio od kolica i dao u bijeg.

Policija je uspjela pronaći taksistu koji ih je dovezao na aerodrom, što im je omogućilo da saznaju adresu odakle su krenuli.

Policija je odmah krenula u pretrese u četvrti oko željezničke stanice  u briselskoj opštini Schaerbeek i pronašla eksplozivnu napravu, napunjenu, između ostalog, ekserima, te hemikalije za izradu bombe, kao i zastavu Islamske države.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano