26. Maja 2019.

Brzoklizač Branković od predsjednika MOK-a pozvan kao gost na OI u Pyeong Changu

Edin_B

Reprezentativac BiH u brzom klizanju na kratke staze, Edin Branković, dobio je direktan poziv od Thomas Bacha, predsjednika Međunarodnog Olimpijskog komiteta (MOK), da gostuje na Olimpijskim igrama 2018 u Pyeong Changu.

MOK je, kaže Zikrija Đonko, predsjednik Saveza klizačkih sportova BiH, primijetio značaj uspjeha našeg reprezentativca i njegovo predstavljanje Bosne i Hercegovine u svijetu, te način na koji promoviše obrazovanje mladih u BiH i svijetu kroz vrijednosti sporta i multikulturalnog društva.

Edin Branković je, uz nastupe za reprezentaciju BiH, 2012 i 2014. godine, izabran za ulogu Mladog Ambasadora MOK. Nakon što je obrazovni projekat “Akademija izvrsnosti BiH” u 2016. godini izabran među najboljih šest svjetskih projekata, Edin je dobio titulu MOK-aa “Mladih koji čine promjenu” (Young Change Marker).

“Poziv MOK je veliko priznanje Savezu klizačkih sportova BiH i Olimpijskom komitetu BiH, uz čiju podršku Edin putuje u Koreju 15. februara, gdje ostaje do završetka OI. U programu našeg reprezentativca je i susret sa predsjednikom MOK-a. Ovo izuzetno priznanje za Edina treba da bude postrek mladim sportistima BiH da se upornim radom i odricanjem sve može postići. Poziv MOK je ujedno i potvrda zajedničkog  i kvalitetnog rada Edina i Saveza klizačkih sportova BiH, kroz cijeli ovaj period u komeje naš reprezentativac, gdje je god nastupio, dostojanstveno i sa ponosom predstavljao BiH u svijetu”, ističe Zikrija Đonko.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano