26. Maja 2019.

Brzoklizač Edin Branković izabran za ulogu "Young Change Maker 2018" MOK-a

Edin_B

Seniorski reprezentativac BiH u brzom klizanju, Edin Branković, izabran je za ulogu “Young Change Maker 2018” Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) s projektom “Akademija izvrsnosti”, koji vodi od 2015. godine.

Ovo je nastavak uloge mladog ambasadoraa, koju je Edin obavljao ispred MOK i OK BiH u Austriji (Innsbruck, 2012) i Kini (Nanjing, 2014) i veliko priznanje za Bosnu i Hercegovinu kao i Savez klizačkih sportova BiH i OK BiH.

Kroz ulogu ambasadora, Edin je 2015. godine pokrenuo Akademiju izvrsnosti BiH – Excellence Academym, koja je 2016. godine izabrana i podržana od MOK kao jedan od najboljih svjetskih projekata u oblasti “Sport i društveni razvoj”. MOK je prepoznao dosadašnje uspjehe Akademije i svrstao je među 42 svjetska projekta za mlade koje podržava u 2018. godini.

“Akademija izvrsnosti pomaže mladima da prepoznaju svoje vrijednosti kroz programe sporta, kulture i obrazovanja. Pored ovog velikog priznanja, Edin od septembra ove godine nastavlja sa intenzivnim pripremama za nastupe na svjetskim kupovima, evropskom i svjetskom prvenstvu, koji ga čekaju u nastavku klizačke sezone”, kaže Zikrija Đonko, predsjednik Saveza klizačkih sportova BiH.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano