19. Juna 2019.

Brzoklizač Edin Branković na "listi čekanja" za ZOI 2018. u Seoulu

sta-je-ostalo-od-olimpijskog-duha-u-sarajevu-brzoklizaci-treniraju-u-tenama-na-obicnom-zelenom-podu_0_13936

Seniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju Edin Branković, uz podršku Saveza klizačkih sportova BiH, OK BiH, BH Telecoma i Kantona Sarajevo, nastupio je ovog vikenda na Svjetskom kupu u Seoulu (Južna Koreja), koji je bio posljednji (četvrti) iz kvalifikacionog ciklusa za odlazak na ZOI 2018.

Branković je u trci na 1500 m, u kojoj je bio najbliži ispunjenu norme za OI, imao solidan nastup i vrlo dobro ostvareno vrijeme, ali, na žalost, nije uspio ući u završni krug takmičenja koji mu je garantovao direktni plasman među 36 takmičara, koji će otići na ZOI 2018 u Pyeong Changu. Naš reprezentativac svrstan je na listu čekanja, tzv. “stand by” lista, a tačan zbirni plasman sa četiri završena Svjetska kupa dobiće se tokom naredne sedmice.

“Vjerujemo da će Edin biti plasiran između 40. i 45. mjesta na 1500 m. Sa te objavljene rang liste za ZOI izbaciće se oni takmičari iz zemalja koji već imaju 1, 2 i 3 predstavnika među 36. Ukupan broj tih takmičara kreće se između 11 i 14 , što je za Brankovića dobra prilika da, ipak ,ode na ZOI. Napominjemo da za takmičara koji se nalazi na listi čekanja postoji mogućnost odlaska na ZOI i Odluka ‘Tripartite komisije’, koju čine MOK, ISU i OK BiH!, rejkao nam  je ZiKrija Đonko, predsjednik Saveza klizačkih sportova BiH.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano