19. Juna 2019.

Brzoklizač Edin Branković na svjetskom forumu "Olympism in Action"

IMG-94ceed06533b4b9b40269746eae57771-V~2

Reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju  (short track), Edin Branković, otputovao je u Buenos Aires (Argentina), gdje će 5. i 6. oktobra ove godine učestovati na svjetskom forumu “Olympism in Action” pred početak YOG 2018 (Youth Olympic Games).

Forum je nova inicijativa MOK-a, koja predstavlja jedan od najvećih i najznačajnijih događaja u 2018. godini zato što je značaj sporta u svijetu za promociju razgovora, razumijevanja, širenja mira veći nego ikada prije. Forum će na jednom mjestu okupiti visoke svjetske zvanice iz različitih oblasti društvenog djelovanja.

Edin će predstavljati uspjehe Akademije izvrsnosti BiH, koju je osnovao 2015. godine i koju je MOK svrstao među najbolje projekte u svijetu za mlade u 2016. i 2018..godini. Misija Akademije je nadahnuti i osnažiti mlade da prepoznaju svoje vrednosti i talenat kroz programe iz oblasti, kulture i obrazovanja. Prije nekoliko dana, bh. i svjetskoj javnosti predstavljen je i video, kojim će Akademija izvrsnosti biti predstavljena na Forumu u Argentini.

Nakon Foruma, uz podršku BH Telecoma i Saveza klizačkih sportova BiH, Edin će nastaviti intenzivne pripreme na ledu u SAD. Našeg reprezentativca u narednom periodu očekuju nastupi na svjetskim kupovima, Evropskom i Svjetskom prvenstvu.

“Ovaj poziv našem reprezentativcu da učestvuje na Forumu u Buenos Airesu je veliko priznanje, kako njemu samom, tako i BiH, OK BiH i Savezu klizačkih sportova BiH. Edin je uzor mladim sportistima kao svestrani mladi čovjek, koji je, između ostalog, bh. rekorder u svim brzoklizačkim disciplinama, među TOP 30 u svijetu i koji, pored treninga i nastupa na najvećem nivou, stigne da pomogne i da prenese svoje veliko znanje i iskustvo na mlade BH reprezentativce”, kaže Zikrija Đonko, predsjednik Saveza klizačkih portova BiH.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano