26. Maja 2019.

Brzoklizač Edin Branković nastupio na Svjetskom kupu u Nagoji

Edin_B

Edin Branković, seniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track), nastupio je na Svjetskom kupu, koje je održano od 4. do 6. decembra u Nagoji (Japan). U konkurenciji najboljih brzoklizača svijeta iz 28 zemalja, Edin je nastupio u trkama na 500 i 1500 m.

Naš reprezentativac u Japan je došao sa zakašnjenjem, zbog čega nije imao vremena za adaptaciju na promjenu vremenske zone, a i prehlada koju je dobio na dan takmičenja uticala je jednim djelom na njegovu odabranu taktiku. U takvoj situaciji i u izuzetno jakoj konkurenciji, iako je imao solidan nastup (34. i 37. mjesto), nije uspio ući u zavrsni krug takmičenja.
„Zadovoljni smo nastupom našeg reprezentativca. Veliki je uspjeh i sami odlazak na ovako veliko takmičenje, a posebno kada se zna kakve uslove i podršku ima ovaj olimpijski sport u našoj zemlji. U nastavku klizačke sezone, Edin će nastupiti na Evropskom prvenstvu, koje će se polovinom januara iduće godine održati u ruskom Sočiju”, kaže Zikrija Đonko, predsjednik Saveza klizačkih sportova BiH.

E. R.
(Novasloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano