19. Juna 2019.

Brzoklizač Tarik Omeragić obezbijedio nastup na EP, zapaženi rezultati braće Krstić na takmičenju u Zagrebu

1

Seniorski reprezentativac BiH u brzom klizanju (short track), Tarik Omeragić i juniorski reprezentativci Mak i Ilan Krstić, nastupili su od 3. do 5. novembra na međunarodnom takmičenju Alpe Adria Trophy u Zagrebu.

U konkurenciji 140 brzoklizača iz 8 zemalja, Tarik Omeragić imao je izvanredan nastup i u trci na 500 m osvojio je bronzanu medalju sa oborenim ličnim rekordom (45,11 s). Pored toga, Tarik je ispunio i normu definisanu pravilima Međunarodne klizačke unije (ISU) i Pravilnikom Saveza klizačkih sportova BiH i na taj način obezbjedio nastup na Evropskom prvenstvu u januaru 2018. godine.

Mak i Ilan Krstić, takođe, su imali dobar nastup. Mak je osvojio 5. mjesto, dok je Ilan, jedan od najmlađih bh. takmičara zauzeo 11. mjesto.

“Poznato je da naši brzoklizači nemaju nikakvu podršku od nadležnih institucija, pa samim tim ni minimum uslova za rad i napredak u BiH. Zato ovi postignuti rezultati predstavljaju pravi podvig”, rekao nam je Zikrija Đonko, predsjednik saveza klizačkih sportova BiH.

(NovaSloboda.ba)

 

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano