26. Maja 2019.

Brzoklizač Tarik Omeragić učestvovao na SP-u Bugarskoj

IMG-5a60abcd90c9738d59cd2a42cd62e228-V

Seniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track), Tarik Omeragić, uz podršku Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegivine, nastupio je od 8. do10. marta na Svjetskom prvenstvu u Sofiji (Bugarska). Sa Tarikom u Bugarskoj bio je i njegov trener Nihad Bašić.

U konkurenciji 57 najboljih brzoklizača svijeta, koji su prije Sofije ispunili zadatu normu za nastup na Svjetskom prvenstvu definisanu Pravilima Međunarodne klizačke unije (ISU), naš reprezentativac imao je zapažen nastup. U trci na 1000 m zauzeo je 38 . mjesto, a u  trkama na 1500 m i 500 m, za nekoliko sekundi popravio je najbolja lična vremena.

Uspjeh je i sam odlazak na Svjetsko prvenstvo i takmičenje se sa najboljim brzoklizačima svijeta, koji imaju sve od svojih država, između ostalog značajan budžet za pripreme i nastupe, sa cijelim pratećim timom, dok naš reprezentativac, osim pomoći Saveza, nije imao ništa od toga.

“Savez klizačkih sportova BiH je zadovoljan nastupom našeg reprezentativca, kod koga se, obaranjem ličnih vremena u svim disciplinama, osjeti vidan napredak,a posebno smo zadovoljni načinom sa kojim predstavlja BiH u svijetu”, ističe Zikrija Đonko, predsjwednik saveza klizačkih sportova BiH.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano