26. Maja 2019.

Brzoklizači Branković i Bašić na Svjetskom kupu u Budumpešti

Nihad i Edin

Seniorski reprezentativci Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track) Edin Branković i Nihad Bašić, uz podršku Saveza klizačkih sportova BiH i Olimpijskog komiteta BiH, u nedelju 24. septembra, putuju u Budimpeštu (Mađarska), gdje će od 28. septembra do 1. oktobra nastupiti na prvom od četiri Svjetska kupa. Nakon Mađarske, Edin i Nihad nastavljaju put za Holandiju, gdje ih očekuje drugi nastup na Svjetskom kupu od 5. do 8. oktobra u Dordrechtu.

Nakon kratke pauze, u novembru ove godine putuju u Aziju, gdje će nastupiti na Svjetskim kupovima u Shanghaiu (Kina) od 9. do 12. i Seoulu (Južna Koreja) od 16. do 19. novembra.

“Ovi Svjetski kupovi su za naše i druge reprezentativce ujedno i kvalifikacioni za odlazak na ZOI u Pyeong Chang (Južna Koreja). Nakon završetka četvrtog Svjetskog kupa u Seolu i nakon što se zbroje svi rezultati, znati će se koji je brzoklizač i u kojoj diciplini (500, 1000 i 1500 m) izborio plasman za nastup na ZOI 2018.”, kaže Zikrija Đonko, predsjednik Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine

Na ove Svjetske kupove, sa Edinom i Nihadom, putuje i trener iz Belgije Pieter Gusel i, po prvi put, i fizioterapeut Nedim Ćatibović, koga je Savez klizačkih sportova BiH angažovao kako bi naši reprezentativci imali do sada najbolje uslove za kvalitetnije nastupe.

U Savezu klizačkih sportova BiH se nadaju da će Branković i Bašić, nakon uspješno provedenih priprema u SAD i Belgiji, u konkurenciji najboljih seniora svijeta u brzom klizanju izboriti plasman koji će ih odvesti na ZOI, po prvi put u ovom sportu u našoj zemlji, što je san svakog sportiste i kruna karijere.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano