23. Aprila 2019.

Čestitika ministra Ajdina Teletovića za Dan nezavisnosti BiH

Ajdin Teletović_ministar trgovine turizma i zaštite okoliša HNK

Dvadeset sedam godina nakon istorijskog referenduma na kome su se građani Bosne i Hercegovine svih nacionalnosti odlučili za suverenu, nezavisnu, samostalnu i cjelovitu Bosnu i Hercegovinu, možemo biti ponosni na sve ono što je dobro i vrijedno učinjeno u proteklom vremenu, ali i iskazati zahvalnost svima koji su u uspostavljanje i očuvanje bosanskohercegovačke nezavisnosti uložili svoj rad, znanje i iskustvo, a posebno onima koji su za ostvarenje tog cilja položili svoje živote, navodi se u čestici Ajdina Teletovića, ministra trgovine, turizma i zaštite okoline Vlade HNK-a.

„Njihova žrtva obavezuje nas da stalno i ustrajno ukazujemo na neprocjenjivu vrijednost teško stečene nezavisnosti, ali i da učinimo sve kako bi te vrijednosti živjele među nama i kako bi se naša zajednička Domovina okrenula budućnosti i  boljem životu svih naših građana.

S ponosom se prisjećajući 28. februara i 1. marta 1992., godine koje je obilježila snažna volja i jedinstvo bosanskohercegovačkog naroda, u ime Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša HNK i u svoje lično ime, svim građanima Hercegovačko-neretvanskog kantona i građanima Bosne i Hercegovine čestitam Dan nezavisnosti BiH“, stoji na kraju čestitke ministra Ajdina Teletovića.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano