27. Maja 2019.

Civilna zaštita HNK-a izdala upozorenje o nadolazećim snježnim padavinama

Slika0060 (Small)

Uprava za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNK-a izdala je upozorenje o nadolazećim snježnim padavinama svim opštinskim službama Civilne zaštite u tom kantonu Civilnoj zaštiti Grada Mostara i Ministarstvu saobraćaja i veza HNK-a.

Prema podacima dobijenim od Federalnog hidrometeorološkog zavoda, , od 9. – 12. januara, očekuju se obilnije snježne padavine, u nizinama do pola metra, a na planinama i do visina od jednog metra, kojima će prethoditi i slijediti niske temperature.

Za  očekivati je da će ove padavine i najave niskih temperatura otežavati svakodnevne aktivnosti stanovništva, stoji u upozorenju.

U cilju podizanja spremnosti za otklanjanje posljedica koje bi ove padavine mogle izazvati, iz Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNK-a preporučili su preduzimanje svih neophodnih aktivnosti, odnosno da se izvrši kontrola resursa i spremnosti službi, ugovornih firmi zaduženih za održavanje putnih komunikacija i putne infrastrukture te upozoravanje pravnih i fizičkih osoba na obavezu čišćenja prostora ispred vlastitih stambenih i poslovnih objekata.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano