24. Maja 2018.

Crna Gora: Optužbe Moskve - nastavak specijalnog rata

crna-gora-rusija_660x330

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore ocijenilo je neutemeljenima optužbe o “antiruskoj histeriji” u Crnoj Gori koje je, na konferenciji za medije, iznijela glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova.

“Nije zabilježen ni jedan slučaj da je bilo koji ruski biznismen ili turista doživio neprijatnost u Crnoj Gori, niti u našoj zemlji postoji bilo kakav vid neprijateljskog raspoloženja prema ruskom narodu. U to se mogu uvjeriti hiljaderuskih građana, koji i na današnji dan borave u našoj zemlji”, stoji u reagovanju crnogorskog Ministarstva.

Dodaje se kako je riječ o “nastavku specijalnog medijskog rata, koji se iz Moskve vodi sa svima dobro poznatim motivom opstrukcije priključenja Crne Gore NATO savezu”.

Zaharova je juče izjavila da Rusija ne isključuje moguće provokacije ruskih građana u Crnoj Gori, njihovo privođenje pod sumnjivim okolnostima ili izručenje trećim zemljama.

“Situacija u Crnoj Gori je očigledno nepovoljna za Ruse. S obzirom na pogoršanje bilateralnih odnosa, koje je isprovocirala Podgorica, očekivano članstva Crne Gore u NATO-u u bliskoj budućnosti i odluku crnogorskih vlasti da se u potpunosti pridruži sankcijama EU protiv Rusije, Rusija primjećuje u Crnoj Gori talas ‘antiruske histerije'”, rekla je Zaharova, prenosi Tanjug.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano