19. Juna 2019.

Crnadak prisustvovao projekciji filma „Lica Lafore“ u okviru 24. Sarajevo film

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak prisustvovao je sinoć projekciji filma „Lica Lafore“ u okviru 24. Sarajevo film festivala.

Projekciji su, na poziv ministra Crnatka, prisustvovali i rezidentni ambasadori u BiH i šefovi misija međunarodnih organizacija u Bosni i Hercegovini.

Film „Lica Lafore“ autora Denisa Bojića, snimljen u produkciji Radio Televizije Republike Srpske, priča je o ogromnom naporu jedne porodice i entuzijazmu vodećih svjetskih naučnika spojen u nevjerovatnoj snazi ljudskog duha koji pomjera granice u svijetu nauke i pokazuje da ništa nije nemoguće. Višestruko nagrađivani film je baziran na priči dr Snježane Gajić, majci sestara Gajić, velikom borcu za pronalazak lijeka protiv Laforine bolesti.

Na inicijativu Ministarstva vanjskih poslova BiH, u podršku borbi za pronalazak lijeka protiv Laforine bolesti uključili su se i poznati sportisti Miralem Pjanić i Tijana Bošković, kao i veliki broj drugih javnih ličnosti.

„Lica Lafore“, prvi dugometražni dokumentarni film na ovu temu snimljen u BiH, u septembru će biti prikazan u San Dijegu u jednoj od najvećih farmaceutskih kompanija koja se bavi proizvodnjom novih lijekova, saopšteno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP BiH.

V. P.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano