24. Juna 2019.

Crnadak se sastao generalnim sekretarom Vijeća za regionalnu saradnju Goranom Svilanovićem

ministar Crnadak Svilanović

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak sastao se danas u Banja Luci sa generalnim sekretarom Vijeća za regionalnu saradnju (RCC) Goranom Svilanovićem, saopšteno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP BiH.

Na sastanku se razgovaralo o regionalnoj saradnji u svjetlu predsjedavanja Bosne i Hercegovine Procesom saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP), koje počinje 1. jula.

Ministar Crnadak je predstavio prioritete predsjedavanja BiH SEECP-om. Naglasio je da će ubrzanje evropskog puta članica Procesom saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP), unapređenje infrastrukturalne, digitalne te poslovne povezanosti regiona kao i obrazovno, kulturno, te povezivanje mladih, uz saradnju u oblasti pitanja migracija i terorizma, biti u fokusu prioriteta predsjedavanja BiH SEECP-om.

Generalni sekretar Svilanović pozdravio je predstavljene prioritete Bosne i Hercegovine SEECP-om. Tokom susreta. dogovoren je nastavak intenzivne saradnje BiH sa Vijećem za regionalnu saradnju (RCC) kako bi se što uspješnije realizovale planirane aktivnosti.

V. P.

(NovaSloboda.ba)

 

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano