22. Aprila 2019.

Dalipagić na Konferenciji „Savremeni cestovni prevoz i poslovna logistika“

Zamjenik ministra saobraćaja i veza Bosne i Hercegovine Saša Dalipagić učestvovao je, na poziv Ministarstva saobraćaja i pomorstva Crne Gore, na Međunarodnoj konferenciji „Savremeni cestovni prevoz i poslovna logistika“.

Konferencija je organiziovna u saradnji Privredne komore Crne Gore, Ministarstva saobraćaja i pomorstva Crne Gore, Mašinskog fakulteta u Podgorici i IRU Akademije i popraćena je velikim brojem učesnika. Doprinos Konferenciji su dali predstavnici domaćih ali i vlada i institucija zemalja u okruženju, gospodarskih komora i komorskih udruga, međunarodnih financijskih institucija, akademske zajednice i akreditovanih centara za obrazovanje iz regije, kao i najznačajnijih kompanija kojima je djelatnost prevoz putnika i tereta.

Teme prvog dana Konferencije su predstavljene kroz tri panela: Savremeni cestovni prevoz, Bezbjednost saobraćaja i saobraćajna infrastruktura, te Homologacija vozila i ekološki napredna vozila. Drugog dana Konferencije, razgovaralo se o nacionalnim zakonodavnim okvirima, Povelji kvaliteta, kao i novostima IRU Akademije – ACM platformi, Programu Overhaul, bezbjednosti saobraćaja i e-Learningu.

Nesmetano obavljanje privredne aktivnosti, razmjena informacija i kvalitetna saobraćajna komunikacija su danas neophodne više nego ikad, a preduslov za navedeno su sigurne saobraćajnice. Cestovni prevoz je u tom kontekstu proizvodni alat, koji doprinosi blagostanju zajednice i razvoju privrede, utičući na mobilnost radne snage, isporuku robe i potrošnju, te je stoga neminovna potreba stalnog unapređenja bezbjednosti saobraćaja, kao i rješavanje globalnog problema deficita stručnog kadra u ovoj branši.

Ovo je prva konferencija ove vrste organizovana u Crnoj Gori i jedna je od aktivnosti kojom se obilježava 90. godina postojanja privredne komore Crne Gore, saopšteno je iz Ministarstva sobraćaja i veza BiH.

V. B.

(NovaSloboda.ba)

 

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano