21. Aprila 2019.

Dalipagić na sastanku s predstavnicima Glavne uprave Evropske unije za mobilnost i saobraćaj

9d1a5b347ab91b064cfc5ff289c4ba58

Zamjenik ministra komunikacija i saobraćaja BiH Saša Dalipagić, nakon održanog ministarskog sastanka WB 6, zajedno sa saradnicima, održao je radno-konsultativni sastanak s predstavnicima Glavne uprave Europske unije za mobilnost i saobraćaj na čelu s Alainom Baronom, šefom Odjela međunarodnog saobraćaja i proširenja Evropske komisije, saopštenoje iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH..

Dalipagić je naglasio značaj Agende za povezivanje za Bosnu i Hercegovinu u smislu unapređenja regionalnih saobraćajnih koridora i zahvalio predstavnicima Glavne uprave na dosad pruženoj pomoći u provođenju Agende.

Na sastanku se razgovaralo o realizaciji dva značajna infrastrukturna projekta za BiH i to međudržavnom mostu na rijeci Savi kod Svilaja i međudržavnom mostu na rijeci Savi kod Gradiške, kao i o statusu ispunjenja soft mjera dogovorenih na Samitu u Beču. Razmatrane su i dogovorene konkretne mjere koje se trebaju preduzeti, u cilju što efikasnijeg i bržeg rješavanja otvorenih pitanja.

Baron je izrazio nadu da će do jula ove godine bit parafiran Sporazum o saobraćajnoj zajednici zemalja jugoistočne Evrope sa Evropskom unijom.

V. B.
(Novasloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano