23. Maja 2019.

Darko Kovačević "Daruvarac" nepravosnažno osuđen na pet godina bezuslovnog zatvora

ide

Darko Kovačević “Daruvarac” (31) osuđen je u četvrtak na Opštinskom sudu u Zadru nepravosnažno na pet godina bezuslovnog zatvora.

Četiri i po godine zatvora dobio je za napad, a deset mjeseci za prijetnju. Ukupno je to jedinstvena kazna na pet godina bezuslovnog zatvora, prenosi Hina.

Tridesetjednogodišnji Darko Kovačević, zvani Daruvarac, koji je ljetos pretukao 18. godišnjakinju u zadarskom kafiću, bio je optužen za prijetnju i nanošenje teških povreda 18. godišnjoj Zadranki, ali je pušten na slobodu 14. decembra nakon što se njegovi branioci nisu pojavili na ročištu na Opštinskom sudu, pa nije bilo uslova za održavanje rasprave, a istekao je maksimalni rok od šest mjeseci zadržavanja u pritvoru.

Uz izvinjenje žrtvama nasilja, sutkinja je odgodila početak suđenja za 9. januar zbog izostanka njegovog advokata i roka u kome mu se novi advokat, dodijeljen po službenoj dužnosti, mora pripremiti za taj slučaj.

Državni tužilacIgor Vulić zatražio je mjere opreza, privremeno oduzimanje lične karte i pasoša, te zabranu prilaska žrtvama i napuštanja prebivališta.

O svemu se tada saoptenjem oglasio i Opštinski sud u Zadru i naveo hronologiju događaja od hapšenja Darka Kovačevića, kao i da je vanraspravno vijeće donijelo odluku o mjerama opreza.

Zbog puštanja na slobodu okrivljenog nasilnika Darka Kovačevića, zvanog Daruvarac protestovala je facebook grupa “Protiv pravosuđa koje štiti kriminalce”, iz Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a RH to su ocijenili sumrakom funkcionisanja pravosudnog sistemaa u Hrvatskoj, a ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković u Zadru je razgovarao s predsjednicima zadarskih sudova i državnog tužilaštva, nakon čega je izjavio da se na taj predmet nije moglo uticati, ali će im to iskustvo poslužiti da zakonskim izmjenama unaprijede pravni okvir kako se u budućnosti to ne bi događalo.

(Fena)

 

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano