27. Maja 2019.

Decembar u Narodnom pozorištu Mostar u znaku sjajnih predstava

Nece biti smak svijeta

Decembar je u Narodnom pozorištu Mostar u znaku sjajnih predstava: za neke nije imali dovoljno ulaznica u prodaji proteklog mjeseca, pa sada na vrijeme osigurajte svoju ulaznicu!

U petak, 7. dece,bra u 20 sati na kamernoj teatarskoj sceni NPM-a, u Studiju 64, na repertoaru je predstava ”Neće biti smak svijeta”, po tekstu i u režiji Adnana Lugonića. Predstava o porodici, o odnosima koji često ostaju prešućeni i neriješeni, o nadi u naše ‘male’ svjetove i bolji i ljepši život. U predstavi igraju Ajla Hamzić, Dina Mušanović i Šerif Aljić, a kostimografiju i scenografiju potpisuje Sabina Trnka.

U idući petak, 14.12. u 20 sati na Velikoj sceni slijedi izvedba komedije „Šta ćemo sad?”, po tekstu Branka Đurića Đure, predstava koja u NPM-u uvijek izaziva veliki interes publike. Na Međunarodnom festivalu komedije „Mostarska liska 2015” ovo je bila najbolja predstava po ocjeni publike, a zabilježila je i brojna gostovanja u zemlji i inostranstvu, uz veliki interes publike. Kako se glumci snalaze u jednoj maloj zabiti, kako preživljavaju kada vlast nikada nema dovoljno novca za kulturu, koliko su snalažljivi i koliko se u svemu tome mi prepoznajemo? Sudeći prema smijehu i zanimanju publike – prepoznajemo se jako. Predstavu je režirao nagrađivani reditelj Ahmed Imamović, a u predstavi igraju Emir Spahić, Ajla Hamzić, Goran Lozo.

U subotu, 15.12. u NPM-u gostuje predstava za djecu „Patrolne šape”, nastala po istoimenom crtanom filmu. Interaktivnog je karaktera sa četiri lika, uzbudljiva i energična. Brankica Brbljivica je ludo zaljubljena u dječaka Rajdera i svim silama pokušava da osvoji njegovo srce, ali se on uporno brani i bježi od nje. Brankica brbljivici pomažu Patrolne šape (Čejs i Maršal).

Ovu godinu u NPM-u završavaju izvođenjem u petak, 21.12 predstavom „Derviš i smrt”, čija su posljednja dvaizvoeđnja bile rasprodane. Predstava po tekstu Meše Selimovića, u režiji Erola Kadića, a koja govori o vječnim temama, životu i smrti. U predstavi igraju Šerif Aljić, Emir Spahić, Emir Sejfić, Mirsad Elezi, Ajla Hamzić, Goran Lozo, Jasmin Krpo, Vedran Vilogorac, Bojan Beribaka i Amela Kreso.

Ulaznice za sve predstave su u prodaji.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano