21. Maja 2019.

Demonstranti u Beogradu upali u zgradu RTS-a, policija ih izbacila

rts

U zgradu Radio televizije Srbije večeras je ušao predsjednik pokreta Dveri Boško Obradović i jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas, a potom i veći broj učesnika protesta “Jedan od pet miliona” u Beogradu. Ubrzo nakon toga, stigli su i pripadnici specijalnog odreda policije i Žandarmerije, koji su spriječili demonstrante da se sa nižih spratova popnu na gornje. Specijalci su zatim počeli da ih izvode iz zgrade.

Pripadnici Žandarmerije su izbacili iz zgrade RTS-a učesnike protesta. U toj akciji su pripadnici žandarmerije prema nekima postupali vrlo grubo, javlja agencija Beta. Vukli su prisutne za ruke i noge i iznosili ih napolje.

Nakon izbacivanja, veliki broj građana se i dalje nalazio ispred RTS-a, pojedini su sjeli na pod ispred ulaza u samu zgradu, a među njima su bili lideri opozicije Boško Obradović, Boris Tadić, Zoran Lutovac.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović poručio je da će svako ko se poslužio nasiljem, prilikom upada demonstranta u RTS, odgovarati krivično i prekršajno.

Stefanović je, na vanrednoj konfenciji za novinare, ocijenio da je sve manji broj učesnika demonstracija izazvao veliku nervozu kod lidera Saveza za Srbiju.

“Dogodilo se ono na što smo apelovali da se ne dogodi. Dogodilo se nasilje”, rekao je Stefanović. On tvrdi da su pristalice Saveza za Srbiju demolirale prizemlje zgrade RTS-a, prijete novinarima.

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano