26. Maja 2019.

DF: Ured člana Predsjedništva u Mostaru staviti na raspolaganje studentima

ide

Željko Komšić, kao kandidat za člana Predsjedništva je u toku izborne kampanje najavio zatvaranje ureda člana Predsjedništva u Mostaru. Poručio je da želi da to obećanje ispuni, te da će predložiti da se taj prostor ustupi i pomogne prenamjeni u svrhu stvaranja zajedničkog prostora Univerziteta “Džemal Bijedić” i Sveučilišta u Mostaru, saopšteno je iz Demokratske fronte (DF).

“Odmah pored rezidencije odlazećeg člana Predsjedništva, nalazi se porušena univerzitetska čitaonica, koju niko nije obnovio poslije rata. Želim vidjeti kakve su mogućnosti da trenutne prostorije Ureda Predsjedništva u Mostaru učinimo zajedničkim prostorom za učenje i aktivnosti studenata Univerziteta “Džemal Bijedić” i Sveučilišta u Mostaru. Po preuzimanju mandata, želio bih da upriličim sastanak s predstavnicima Unije studenata Univerziteta i Sveučilišta, te da u tome smislu se upoznam s njihovim razmišljanjima o prijedlogu ali i da govorimo o mogućnosti realizacije prijedloga. Najavio sam zatvaranje tog ureda, ali ne želim da prostorije zjape prazne i neiskorištene”, kazao je Komšić.

Njegova je namjera, kako kaže, da naredne četiri godine bude neko ko će povezivati ljude.

“Želim svoju energiju uložiti u mlade ljude, hoću da pričamo o Fondu otvorenih škola i postepenom približavanju u nastojanju da prevaziđemo segregaciju u srednjim i osnovnim školama. Hoću da počnemo mijenjati način kako razgovaramo o obrazovanju i prilikama za generacije koje dolaze. Hajde da pričamo o pozitivnim stvarima, možemo li tako krenuti sa ovim mandatom”, zaključio je Komšić.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game