19. Juna 2019.

Dobar nastup reprezentativaca BiH u brzom klizanju u Celju

brzo klizanje

Reprezentativci Bosne i Hercegovine u brzom klizanju, Nihad Bašić, Mak Krstić, Ermin Raščić, Pierre Bennett i Ilan Krstić, nastupili su u finalu “Alpe Adria Trophy”, koje je održano 1. i 2. aprila u Celju (Slovenija). Na ovom međunarodnom takmičenju, koje je u rangu balkanskog prvenstva, nastupilo je 150 takmičara iz 8 zemalja. Naši predstavnici imali su dobar nastup.

Na osnovu osvojenih bodova sa četiri posljednja takmičenja iz serije Alpe Adria, u ukupnom plasmanu, Mak Krstić osvojio je drugo mjesto i srebreni pehar, dok su Samra Selimbegović i Tarik Omeragić zauzeli treća mjesta i osvojili bronzane medalje.

Na ovom takmičenju nastupila je i naša muška štafeta u sastavu: Ermin Raščić, Pierre Bennett i Ilan Krstić i osvojila je drugo mjesto i srebrenu medalju. U pojedinačnoj konkurenciji najbolji rezultat ostvario je juniorski reprezentativac Mak Krstić, koji je osvojio drugo mjesto, dok je Pierre Bennett zauzeo je 13. mjesto, Ilan Krstić 14., a Ermin Raščić bio je 17. Seniorski reprezentativac Nihad Bašić, nastupio je samo u jednoj trci prvog dana takmičenja, kada je zadobio povredu i nije mogao dalje nastupati.

“Bez obzira što naši takmičari u Sarajevu nemaju ledenu plohu od februara, kao ni minimum drugih uslova za treniranje, izuzetno smo zadovoljni sa nastupom i rezultatima naših predstavnika na takmičenju u Celju”, rekao nam je Zikrija Đonko, predsjednik Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine.

E. R.

(Novasloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano