26. Maja 2019.

Dodijeljene Zlatne plakete najboljim studentima Univerziteta „Džemal Bijedić“

U Rektoratu Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru juče je upriličena svečana dodjela Zlatnih plaketa Unije studenata najboljim studentima ovog Univerziteta.

Nagrade najboljim studentima 8 fakulteta i 4 univerzitetska studija uručio je Džani Pajić, predsjednik Unije studenata, u prisustvu rektora Univerziteta prof. dr. Elvira Zlomušice.

Svečanoj dodjeli, pored rukovodstva Unije studenata i nagrađenih studenata, prisustvovali su i prorektor za naučno-nastavna pitanja prof. dr. Senad Rahimić, te prorektor za finansije prof. dr. Veldin Ovčina.

Zlatna plaketa je, kako kaže predsjednik Unije studenata, nagrada za najbolje studente koja se dodjeljuje od prošle, 2016/2017. akademske godine, a uručuje se studentu koji je u toj akademskoj godini imao najviši ukupan prosjek ocjena tokom studiranja.

Rektor Univerziteta prof. dr. Elvir Zlomušica je ,čestitajući nagrađenim studentima, istakao kako mu veliko zadovoljstvo predstavlja dodjela plaketa, jer u fokus dolaze kvalitetni studenti i oni koji će doprinijeti da naše društvo bude bolje u svim segmentima.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano