19. Juna 2019.

Dogovorena saradnja Ljekarske komore i Zavoda zdravstvenog osiguranja HNK-a

zzo hnk

Na poziv direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja HNK-a Rade Bošnjaka, u direkciji Zavoda, održan je sastanak predstavnika Zavoda s predsjednikom Ljekarske komore HNK-a prim.dr.sci.med. Bracom Hajdarevićem i podpredsjednikom prim. dr. Darkom Kneževićem.

Direktor Zavoda je zahvalio predstavnicima komore na želji i spremnosti da zajedno sa Zavodom unaprijede zdravstveni sistem kantona, fokusirajući se na kvalitet usluga. koje pružaju ugovorne zdravstvene ustanove u HNK-a.

„Nama u Zavodu je jasno kako Zavod sam ne može, a ne može ni Ljekarska komora sama napraviti iskorake kakve je uistinu potrebno napraviti. Da bi unaprijedili naš zdravstveni sistem, potrebna je saradnja Zavoda, Ljekarske komore, Ministarstva zdravstva, rada i socijalne pomoći, Zavoda za javno zdravstvo i zdravstvenih ustanova Hercegovačko – neretvanskog/kantona“, kazao je direktor Bošnjak.

Predsjednik Ljekarske komore HNK-a prim.dr.sci.med. Braco Hajdarević izrazio je zadovoljstvo ovom inicijativom Zavoda i pozdravio aktivnosti na kojima Zavoda radi, a idu u pravcu podizanja kvaliteta zdravstvenih usluga, istakavši kako nije imao priliku vidjeti niti jedan zavod u okruženju koji posvećuje pažnju kvalitetu kao Zavod zdravstvenog osiguranja HNK-a.

Direktor Zavoda prisutne je upoznao s načinom i visinom sredstava koje Zavod transferiše ugovornim zdravstvenim ustanovama u HNK i visinom sredstava koje Zavod izdvaja za finansiranje lijekova s Liste lijekova na godišnjem nivou.

Posebna pažnjaposvećena je važnosti uvezivanja Zavoda zdravstvenog osiguranja HNK-a, svih ugovornih zdravstvenih ustanova, Zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva zdravstva, rada i socijalne pomoći HNK-a putem Integrisanog zdravstvenog informacionog sistema (IZIS), kako bi svaki učesnik zdravstvenog sistema, u realnom vremenu, imao podatke koji su mu potrebni i na osnovu istih mogao valjano reagovati.

Kako bi kvalitetno i sveobuhvatno pristupili svim temama o kojima je govoreno, definisana je Stručna grupa, koju čine ljekari Ljekarske komore i Zavoda zdravstvenog osiguranja HNK-a. Stručna grupa će definisati dinamiku i oblasti, na čijem unaprjeđenju će raditi, te stručne saradnike potrebne za definisanje i njeno implementiranje.

A. P.
(Novasloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano