22. Februara 2018.

Donacija Vlade Japana ustanovama socijalne zaštite u BiH

190417Toyota

Današnjom ceremonijom, na kojoj je Vlada Japana ustanovama socijalne zaštite u Bosni i Hercegovini uručila 80 Toyota vozila, uspješno je završen projekat donacije vozila za 120 ustanova vrijedan oko sedam miliona maraka.

”Ovo je jedna u nizu donacija Vlade Japana našoj zemlji, imamo nekoliko projekata u oblasti obrazovanja, zdravstva i drugih područja vezanih uz osnovne potrebe građana, a posebno smo zahvalni za brigu koju je japanska vlada kroz ovaj grant ispoljila za najugroženije kategorije stanovništva naše zemlje.Vozila iz ove donacije namijenjena su isključivo javnim ustanovama u sistemu socijalne zaštite u Bosni i Hercegovini, čija je djelatnost neposredno usmjerena na pružanje različitih vidova pomoći najugroženijim grupacijama građana. Donacija je usmjerena na ustanove iz oba entiteta i Brčko distrikta BiH, a prioriteti su utvrđeni od strane nadležnih ministarstava za oblast socijalne zaštite u Bosni i Hercegovini”, rekao je ministar Osmanović.

Ambasador Japana u BiH Kazuya Ogawa posebno je naglasio vrijednost donacije u ekološkom smislu, jer donirana vozila odgovaraju najvišim ekološkim standardima, pa će kao takva doprinijeti  zaštiti životne sredine.

Prva grupa od 40 vozila dodijeljena je krajnjim korisnicima u oktobru prošle godine. Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine cjelokupan proces primopredaje vozila centrima za socijalni rad završiće u narednih nekoliko dana. O korištenju vozila i njihovom učinku na poboljšanju socijalne zaštite godišnje će izvještavati donatora, saopšteno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

S. M.

(Novasloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano