26. Maja 2019.

Dr. Dragan Čović kadidat HDZ-a BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH

hd

Predsjedništvo HDZ-a BiH je danas, uz podršku svih Kantonalnih odbora jednoglasno predložilo dr. Dragana Čovića kao kadidata za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, saopšteno je iz Ureda za informisanje HDZ-a BiH.

Razgovaralo se i o pristiglim kandidatima s terena, koje su organizacijske cjeline HDZ-a BiH kandidovale za izborne liste. Zaključak je kako će se u narednim danima liste svih nivoa vlasti slagati.

Na sjednici Predsjedništva HDZ-a BiH, koje je održano u Vitezu, dominirale su aktuelne teme, te se raspravljalo o političkoj situaciji, vođenim pregovorima o izmjenama Izbornog zakona kao i razgovorima sa Venecijanskom komisijom.

Razgovarano je i osnovnim smjernicama, programu i porukama HDZ-a BiH, koje će biti u kampanji, te je zaključeno kako izbore treba dobiti, jer niko ništa kao ni do sada neće dati hrvatskom narodu, ako se sami ne izbore za to. Učešće u vlasti, kako se ističe u saopštenju, jedini je način osiguranja institucionalne jednakopravnosti kako bi sami sebi birali legitimne hrvatske predstavnike.

Predsjedništvo je i danas potvrdilo i naglasilo kako se HDZ BiH zalagao i zalaže za implementaciju presude Ustavnog suda BiH, bez obzira na različita tumačenja političkih stranaka, presuda Ustavnog suda BiH govori o legitimnom predstavljanju i ona se mora provesti.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano