21. Marta 2019.

Dragan Marinković Maca sa hit predstavom dolazi u Narodno pozorište Mostar

sunce tudjeg neba

Nakon rasprodanih predstava u brojnim gradovima regiona, glumac Dragan Marinković Maca sa svojom hit predstavom “Sunce tuđeg neba” dolazi i u Mostar! Predstavu, čiju potpisuje režiju i koautorstvo teksta, Marinković će izvesti u Narodnom pozorištu Mostar u petak, 2. 11. 2018. u 20 sati.

Ulaznice za predstavu su u prodaji na blagajni Narodnog pozorišta Mostar po cijeni od 10 KM.

Uz ogromno zanimanje publike gdje god je predstava igrala, ovaj glumac, voditelj i showman i u Narodnom pozorištu Mostar izvest će predstavu o čovjeku koji luta svijetom, tražeći novu nadu i novi spas. Tema itekako aktuelna i zanimljiva danas. Predstava koju vrijedi pogledati i u kojoj će se mnogi prepoznati!

Ići ili ostati? – još uvijek je aktuelno pitanje koje prožima vrijeme i prostor, a koje ovaj satirični komad obuhvata kroz različita mjesta, vremena i uspon civilizacije sa krajem XX-og stoljeća. Marinković tumači lik “višenacionalnog i multikulturalnog” junaka koji se kao takav našao u situaciji da luta svijetom tražeći svoje nebo, svoj novi spas. U pokušaju da se prilagodi novoj sredini, junak ove predstave prolazi kroz mnoštvo situacija i stanja koje idu od euforičnog oduševljenja do neuroze, bijesa. Konstantno upoređuje svoj novi dom s onim koji je ostavio iza sebe, donoseći zaključke koji će biti obojeni zdravim humorom. Predstava sa vizuelnim efektima, legendarnom muzikom s EX YU prostora, plesom, koja non – stop korespondira sa stvarnošću. O raseljenom izbjeglici i njegovom mjestu u stvarnosti. Riječ je o tragikomediji koja opisuje duh vremena koji je iza nas, ali nas i dalje pogađa na nivou posljedica prošlosti.

Autori teksta predstave “Sunce tuđeg neba” su Vesna Radusinović, Tarko Veličanski, Nebojša Vuković i Dragan Marinković. Koreografiju potpisuje Mirela Botić Jovanović.

 

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano