16. Juna 2019.

Dvanaesto tijelo pronađeno nakon tragedije u Budimpešti

brod

Mađarska policija saopštila je u srijedu da je pronašla tijelo dvanaestog južnokorejskog turiste, sedmicu dana nakon što se turistički brod u Budimpešti sudario s drugim i potonuo je u Dunavu.

Procjenuje se da je poginulo najmanje 28 ljudi.

Tijelo čovjeka pronađeno je u utorak naveče 60 kilometara nizvodno od mađarske prijestonice, saopštila je policija, naglašavajući obim operacije izvlačenja tijela.

Brod Sirena, koji je prevozio 35 južnokorejskih turista i dva mađarska člana posade, potonuo je u srijedu prošle sedmice nakon sudara s većim brodom na rijeci koja protiče kroz centar grada.

Sedam Korejaca je preživjelo, 12 je pronađeno mrtvo, a 16 osoba, uključujući članove posade, još se vode kao nestali.

Potraga se nastavlja čitavim tokom Dunava, navodi policija u saopštenju.

Južnokorejski i mađarski timovi za spašavanje i potragu uspostavili su baze duž rijeke i na obližnjem otoku Margaret.

Zajednički ronilački timovi sada istražuju olupinu u teškim okolnostima. Dunav je nabujao, iako je nivo vode opao u ovoj sedmici dok se vrijeme poboljšalo, saopštili su zvaničnici.

Timovi su danas dovukli veliki kran u blizini rijeke kao pomoć u izvlačenju olupine broda, javila je državna televizija.

Južna Koreja zatražila je od Mađarske da osigura da kapetan većeg broda, 64. godišnji ukrajinski državljanin, koji u pritvoru čeka na kauciju, ne bude oslobođen. Njegovi advokati tvrde da je kapetan potpuno slomljen onim što se desilo, ali da nije učinio ništa pogrešno, prenosi Reuters.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano